Vinprovning på museet

Driver du ett museum? Det kan vara ett hembygdsmuseum eller ett större museum och ni vill få fler besökare. Varför inte ha en vinprovningskväll på museet och skapa intresse för kulturen.

Vinprovning

Det är många svenskar som är intresserade av vin. Det är både roligt och gott att få testa olika viner och hitta nya favoriter till maten. För många är det också ett lättsamt och roligt sätt att umgås. Att ha vinprovning är inte desamma som att vara full, tvärtom handlar det om mat, dryck och sköna konversationer. Det passar perfekt på ett museum eller en hembygdsgård. En härlig inramning till en rolig kväll. Om du inte själv kan mycket om viner kan du be en vinkännare komma. Du kan också köpa in olika viner som ni tillsammans smakar på. Lättaste sättet att köpa vin är på Vinoteket. Du beställer online och får allt hemlevererat. Gå in på Vinoteket för att beställa vin på nätet där du också får hjälp att köpa passande viner utifrån maträtt.

Skön kväll på museet

Förutom att beställa vin på nätet, så bör ni också marknadsföra er vinkväll och museum online. Om du inte har bjudit in en vinkännare kan det vara klokt att du läser på om de olika vinsorterna. Ni bör även bjuda på god mat, smårätter eller ost. Målet med vinprovningen är ju att skapa gemenskap och intresse för ert museum. Kan ni sitta i museet? Kan du plocka fram intressanta fakta som hänger ihop med vin och den kultur som ni visar upp på ert museum? Försök att kombinera vinprovningen med själva museet. Dock är det viktigt att göra det med känsla och inte fokusera för mycket på er kultur, då folk har kommit till museet för att få testa olika viner. Däremot kan ni definitivt göra en rundtur på museet med ett glas vin i handen.

Tänk också på hur mycket alkohol som ni serverar, så att det blir en mer sober och kulturell vinprovning, än en fest där folk blir fulla. Om ni inte bjuder på mat kan det ändå vara klokt att ha små förrätter, så att vinet kombineras med olika smaker. Förutom att det också hjälper folk att dricka på en lagom nivå. Skapa en riktigt fin vinprovningskväll och ni har fått nya gäster till ert museum.

Comments are closed.