Världskulturmuseet i Göteborg

Befinner du dig på Sveriges västkust och vill uppleva världen? Då ska du bege dig till Södra vägen 54 och ta sikte mot ingången till Världskulturmuseet. Centralt beläget vid Korsvägen kan du dyka in i en upplevelse som kan pågå i flera timmar. Världskulturmuseet i Göteborg är inte ett traditionellt museum på så sätt att det bara finns tavlor och stilla utställningar. Tvärtom, det här är ett väldigt dynamiskt museum. Här kan du besöka både små festivaler och delta i workshops om något specifikt ämne. Är du kanske sugen på att gå på disco på lunchen?

Öppnar ögonen på folk

Världskulturmuseet har som ambition att försöka göra information och berättelser mer tillgängliga för människor så att vi kan förstå varandra bättre. I denna lokal finns det inga gränser mellan människor, alla besökande behandlas likadant och alla är välkomna. Under slutet på 2016 kan du se fotoutställningen Afghan Tales på Världskulturmuseet i Göteborg där du får ta del av historier från Afghanistan. Fokus ligger på att berätta om nutiden och försöka bidra med ett nytt och uppdaterat perspektiv på ett land som det går många rykten om. Svensk-afghanska fotografen Freshta Frebandost belyser framförallt kvinnornas situation i detta krigsdrabbade och härjade land.

Gratis inträde hela året

I Göteborg kan du få ändlöst med kultur för bara 40 kronor. Det är nämligen den summan som du måste betala för att få ett årskort på sju av stadens museum och konsthallar. Världskulturmuseet är ett av dessa museum som möjliggör det för många att ta del av historier från hela världen, utan att behöva betala massor av pengar i inträde varje gång. När du ändå är inne i lokalen kan du hjälpa till att pärla armband till Ung Cancer eller varför inte vara med på barndiscot som går av stapeln då och då. Alla under två år går in helt gratis.

 

Comments are closed.